Materiaal


VIJZ gebruikt alleen onbewerkte rauwe leersoorten en exotische huiden op topniveau. Het materiaal is van ethisch afkomst geleverd door onze leveranciers vanuit de hele wereld. Het natuurlijke materiaal en de vorm is daarom onderhevig aan variaties. Veranderingen in de kleur of textuur van het leer en tekenen van slijtage zijn normaal. Wees voorzichtig als je niet-kleurechte kledingbroeken of -sokken draagt ​​die mogelijk kleurstoffen bevatten die kunnen worden overgebracht op onze schoenen. Hoewel we ons product met de grootste zorg behandelen, kunnen kleine deuken, krassen of vlekken in het materiaal worden aangetroffen. Dit kan komen door de onregelmatigheden in de huid van het dier (bijvoorbeeld aderen of littekens van de huid tijdens zijn leven of het looiproces). Onregelmatigheden in de consistentie in de toon van het leer, het stikwerk of de opleest van elke schoen, mag niet als een fout worden beschouwd, maar is gelijk aan de natuurlijke eigenschappen van de super premium materialen die we gebruiken en hoe elke stap van het maakproces 100% met de hand is gemaakt.
 

Betaling & annulering


Al onze artikelen worden op bestelling gemaakt. Zodra een bestelling geplaatst en betaald is, is het daarom dan ook onmogelijk dit terug te draaien. Annuleren of restituties zijn niet van toepassing. Er zijn voldoende stappen voor ons betaalproces op deze website om een ​​onbedoelde aankoop te voorkomen. Door betaling te verrichten, gaat u akkoord met onze verkoopvoorwaarden. Het van gedachten veranderen, of een medewerker, familielid of vriend die namens u is gekocht met uw betalingsgegevens, is geen excuus voor een terugbetaling of annulering, ongeacht hoe snel u ons heeft geïnformeerd. De verkoop is definitief omdat we de editie niet opnieuw in de verkoop kunnen brengen omdat er al kosten zijn gemaakt. 

Onder speciale omstandigheden, tot onze discretie en beoordeling, zullen we een gedeeltelijke terugbetaling toestaan ​​in de vorm van een annuleringskosten van 25% van het totale in rekening gebrachte bedrag. Het saldo moet volledig aan de klant worden terugbetaald zodra hij hiermee akkoord is gegaan. Deze 25% is bedoeld om een ​​deel van het financiële verlies van een verloren editie te dekken. Zodra gedeeltelijke terugbetaling is verwerkt, wordt de editie geannuleerd. 

Wanneer er een bestelling is geplaatst, moet het totaalbedrag voor 100% voldaan worden om het proces in gang te zetten. Wanneer het bedrag na 5 dagen niet is voldaan, heeft VIJZ het recht om de bestelling te annuleren en extra kosten hiervoor in rekening te brengen. Dit is 25% van het totale aankoopbedrag. Deze kosten bedragen onder andere de ingecalculeerde materialen en voorafgaande handelingen die in werking zijn gezet direct na het plaatsen van de bestelling.

 

Betalingsopties

  • Paypal 
  • iDeal
  • Overboeking

Verzending


Al onze internationale klanten zijn verantwoordelijk voor hun eigen douanekosten, mochten zij verzoeken om onze winkelwaarde van ons product op het verzendformulier persoonlijk te wijzigen. Alle verzendingen die niet zijn vermeld op het aangepaste formulier tegen volledige verkoopwaarde, zijn nietig voor enige frankeringsverzekering als het artikel tijdens het transport verloren gaat. Alleen artikelen die op volledige winkelwaarde zijn ingediend, hebben een verzekeringsdekking voor de volledige waarde van het artikel. Alle verzendkosten zijn voor eigen rekening. 

Het is de verantwoordelijkheid van de klant om bij het uitchecken het juiste postadres volledig te vermelden en te controleren. Als er wijzigingen aangebracht moeten worden in zowel contactgegevens als verzendgegevens, moet deze vóór verzending naar ons gecommuniceerd worden. 

Alle verzendingen binnen Nederland worden verzonden via PostNL. Buiten Nederland via FEDDex Priority. 

Voor verzending gelden de volgende vaste tarieven:
Binnen Nederland: €15
Binnen de EU: €65
Buiten de EU: €90

 

Donorschoenen


VIJZ levert alleen een custom made service. Dit is inclusief materialen, exclusief donorschoenen. Een donorschoen is een nieuw paar schoenen die de klant zelf moet aanschaffen en naar ons moet verzenden zodat wij hiervan de zolen en patronen kunnen gebruiken onder het nieuwe paar schoenen.
 

Maatvoering


VIJZ hanteert een MENS-maatvoering. Dit houdt in dat de vrouwelijke klant altijd eerst de mannenmaat moet weten voordat ze over kunnen gaan tot bestellen. Dit geldt voor alle schoenen, tenzij er expliciet bij vermeld staat dat het om een MNW’s uitvoering gaat.

De schoenen hebben altijd dezelfde pasvorm als dat van het standaardmodel. Neem daarom ook altijd dezelfde maat. 

 

Veranderingen


VIJZ behoudt het recht om extra kosten in rekening te brengen voor gemaakte uren en kosten van materiële wijzigingen.

Ieder handgemaakt paar schoenen is anders, daarom hanteren wij geen vaste prijs. Een handgemaakt paar schoenen begint bij €850. Exotische materialen, extra aanpassingen en detailniveau zijn factoren die invloed hebben op de definitieve prijs.