Over ons

''Toen ik een jaar of 13 was en naar de middelbare school ging, werd ik gefascineerd door het fenomeen sneakers. Bij de voetbal zat ik in een team met jongens die twee jaar ouder waren dan ik. Zij droegen voornamelijk Nike air max 1 en wat ik mij nog goed herinner is dat iemand toen zei: Hoe meer je ze draagt, hoe mooier ze worden.''

Vanaf dat moment ben ik mijzelf gaan verdiepen in sneakers, toen ik een bijbaantje kreeg, kocht ik eerder nieuwe schoenen dan dat ik hoognodig nieuwe kleren moest hebben.

Mijn naam is Sam van IJzendoorn en ik hou mij nu al ongeveer vier jaar bezig met sneakers. 

Ik ben begonnen met het restaureren van sneakers, dit groeide op een gegeven moment zo erg uit dat ik besloot om in 2016 voor mijzelf te beginnen. Al snel merkte ik dat ik graag iets anders wilde doen met schoenen waar ik meer mijn creativiteit in kwijt kon. Ik ben op onderzoek uit gegaan naar een opleiding waar je zelf je schoenen leert maken en heb deze kans met beide handen aangegrepen. In het begin heb ik een stikmachine aangeschaft en ben ik elke dag tot vaak savond's laat gaan oefenen, oefenen en nog eens oefenen. 

Nu een jaar later, maak en verkoop ik handgemaakte sneakers op aanvraag, geheel naar wens van de klant.

Foto